Advies nodig? Bel dan 0345 - 228570

Strafrecht

Bijl & Kroon advocaten staat verdachten bij in alle strafzaken. Van een verkeersovertreding waarbij het rijbewijs is ingehouden tot diefstal en (zware) geweldsmisdrijven. Iedere strafzaak is voor de verdachte van belang en kan vergaande gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor een baan of het verkrijgen van een verklaring omtrent gedrag. In de gehele strafzaak wordt een verdachte door één van onze advocaten bijgestaan. Uiteraard wordt de verdachte vertegenwoordigd op een zitting bij de officier van justitie of bij de rechtbank. Dat kan de politierechter zijn of de meervoudige strafkamer.

Is er aangifte tegen u gedaan, bent u uitgenodigd voor een verhoor, of heeft u al een dagvaarding ontvangen, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact op met één van onze specialisten voor meer informatie.

Bijl & Kroon advocaten staat verder bekend om het snelle en adequate handelen ingeval een rijbewijs is ingehouden. Bij onder meer een stevige snelheidsovertreding of rijden onder invloed kan uw rijbewijs worden ingenomen door de politie. Indien de officier van justitie besluit uw rijbewijs in afwachting van uw strafzaak niet terug te geven, kan daartegen een klaagschrift worden ingediend. Het indienen van een klaagschrift is in veel gevallen zinvol. Bijvoorbeeld wanneer u het rijbewijs nodig heeft voor uw werk en de strafrechter naar verwachting geen onvoorwaardelijke ontzegging van rijbevoegdheid zal opleggen. Het klaagschrift wordt vaak op korte termijn behandeld door de rechtbank. In veel gevallen wordt het rijbewijs snel teruggegeven.